След две поредни победи и пълен актив в Лига Европа "Лудогорец" се насочва към третото си изпитание в групите на турнира, приемайки "Еспаньол" на своя стадион. Българският шампион e водач в група Н и е един от най-силните отбори в надпреварата, като вкара осем гола в първите си два двубоя.

Успех над "Еспаньол" почти сигурно ще гарантира първото място в групата за тима на Станислав Генчев.

"Лудогорец" ще разчита на отличната си форма, като е в серия от 9 поредни победи, в които записа голова разлика 21:2. Тимът е непобеден вече в 21 поредни мача във всички турнири.

Съперникът "Еспаньол" е на другия полюс, като има само една победа в последните си пет мача и тя дойде в Лига Европа. Неубедителното представяне остави каталунците едва 19-и в Ла Лига и доведе до треньорска смяна.

Въпреки това треньорът на "Лудогорец" Генчев обяви, че не подценява съперника. Според него "Еспаньол" е най-неудобният за българите.

"Не ни заблуждава това, че "Еспаньол" не се представя много добре в Испания. Те смениха треньора си, в последния мач промениха и начина си на игра. Искат да доминират по време на целия мач. Трябва да се противопоставим на това тяхно поведение. Мисля, че това е най-тежкият ни съперник дотук", каза Генчев.

"Лудогорец" ще бъде без голмайстора си Клаудиу Кешеру и Яцек Горалски, които са контузени, а Драгош Григоре е наказан.

За "Еспаньол" проблемите не се изчерпват само със слабата форма, като общо осем играчи не са на линия. "Не знам дали "Лудогорец" е фаворит или не. Запознат съм обаче, че отборът е в чудесна серия още от лятото. Ако говорим за целия турнир трябва да сме признателни, че играем в Лига Европа. Турнирът е много важен за нас и се целим високо в нашата група", каза треньорът на испанците Пабло Мачин.

"Лудогорец" ще разчита и на пълен стадион в своя подкрепа. Билетите за мача свършиха в сряда и на трибуните ще има близо 11 хиляди зрители.

Двубоят е тази вечер от 19.55 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ1.

Дневник