Шофьор на камион Ман с търговищка регистрация блъсна каруца на пътя между Шумен и Велики Преслав, след което избяга от мястото на инцидента, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен. При катастрофата е пострадала 26-годишна жена от село Стоян Михайловски, която се возела в каруцата.

Сигнал за инцидента е получен вчера около 16,00 часа. При отработване на произшествието станало ясно, че водачът на камиона се движил в посока към Велики Преслав. В същата посока бил и 46-годишен мъж, който се движил с каруца теглена от кон. При преминаване покрай каруцата водачът на тежкотоварния автомобил не оставил достатъчно странично разстояние и ударил каруцата.

В резултат на удара е пострадала пътничката в каруцата - 26-годишна жена. След преглед в МБАЛ- Шумен била установена черепно-мозъчна травма, фрактура на лява ключица. Настанена е за лечение в болничното заведение.

В хода на проведените бързи полицейски действия водачът бил установен. Това е 27-годишен мъж от град Търговище. По случая е образувано досъдебно производство.

ШУМ.БГ