"Лудогорец" записа първа загуба за сезона в Лига Европа. В отсъствието на голмайстора си Клаудиу Кешеру българският шампион допусна поражение с 0:1 от "Еспаньол".

Единствения гол в мача вкара Виктор Кампусано. Той се разписа в началото на мача след груба грешка в защита на Рафаел Форстър.

Поражението прекъсна впечатляващата серия на "Лудогорец", който беше непобеден в 21 поредни мача във всички турнири. Тимът на Станислав Генчев вече е втори в групата си с шест точки, като "Еспаньол" излезе начело със седем.

Испанският отбор проведе отлично двубоя, като надигра тактически своя съперник. В голяма част от мача "Лудогорец" играеше без ясна идея как да противодейства на предизвикателството.

Първата част премина под превъзходството на "Еспаньол", който с висока преса не даваше възможности на "Лудогорец". Футболистите на българския шампион действаха припряно и изпитваха трудности в организирането на играта.

"Лудогорец" изостана рано в резултата след грешка в защита. В 13-ата минута гостите спечелиха първа топка в центъра, като кълбото се насочи към наказателното поле. Форстър не се ориентира добре и беше надбяган от Кампусано, който се разписа с удар покрай Пламен Илиев.

Малко след гола Вандерсон стреля опасно отдалеч, но не намери целта. Впоследствие играта продължи в удобно за "Еспаньол" темпо.

Импулсът за "Лудогорец" дойде в края на първата част. Домакините наложиха натиск, като Стефан Баджи стреля с десния крак, но защитник на "Еспаньол" изчисти от голлинията.

"Лудогорец" продължи да търси гола във началото на второто полувреме, но устремът на тима бързо утихна.

Най-добрата атака за домакините дойде в 71-ата минута. Тя завърши с пробив на Антон Недялков, чийто удар отблизо премина над вратата.

В края капитанът на "Еспаньол" Хави Лопес беше изгонен за втори жълт картон.

Дневник