При многобройните ни срещи с хората не само по време на кампанията, но и извън нея, ключовата дума е НАДЕЖДА. Надежда за по-добро управление, за по-добра и поддържана околна среда, за управленски решения, които ще подобрят здравето и битието на хората от общината. Това заявиха на специална пресконференция, представителите на Местна коалиция от партии ДБГ /БНД, ЕНП, ССД, Глас народен и НДСВ/. Кандидатът за кмет и водач на листата за общински съветници Добромир Драев отбеляза, че хората ни посрещаха много положително, дори не искаха да си тръгваме. Въпросите валяха един след друг, нерешените проблеми бяха много. Гражданите  сигнализираха за липса на достатъчно контейнери за битови отпадъци, за изключително рядкото им извозване в селата, за това, че улиците в общинския център и в околните населени места не се мият и това е една от причините за силно замърсения въздух в Шумен, съобщаваха за вода, която тече от години по улиците, оторизираните лица им казват, че е изворна вода, а когато има режим на водата  тя спира да тече, следователно е от водопроводната мрежа. Хората са обезпокоени от липсата на грижа и контрол.  Добромир Драев и кандидатите за общински съветници, уверяваха присъстващите, че не са дошли при тях за да обещават, а за да свършат  това, за което ще бъдат избрани. Кандидатът за кмет, благодари специално на работниците от В и К, на тези които са били в калта по време на аварията и са работили за отстраняването й. Каза, че разликата между тях, работещите хора в дружеството  и мениджмънта му е много голяма.

Кандидатът за общински съветник адвокат Даниела Русева, която е втора в листата на коалицията, заяви, че в общинския съвет, трябва да се върне практиката, всяка една жалба и сигнал на гражданите, да се разглеждат от постоянните комисии. За съжаление, тази практика през последните четири години бе загърбена и отправените сигнали не достигаха въобще до съветниците, което е порочно.

Адвокат Анатоли Дочев, който стана известен със защитата на зелената система на Шумен заяви: „През кампанията останах приятно изненадан от хора, които се бяха отчаяли и не искаха да гласуват, но в наше лице видяха един нов шанс за гражданите“.

Христофор Крумов, досегашен общински съветник обобщи: „Ако мога да опиша кампанията с една дума, това е надежда“ и след това допълни „Хората наистина се надяват и вярват, че този стил на управление може да бъде променен, те виждат тази надежда в Добо, виждат я в нас, вярват, че Шумен може да стане по-добро място, с по-чиста вода, по-чист въздух и зелена система!“

„Днес искам да пожелая на целия Шумен късмет в неделя, за да може да си избере управници, които да го направят по-добър град!“ – пожела на шуменци Бисерка Йовчева.

Професор Драгомир Марчев от Шуменския университет отбеляза, че негови приятели и колеги са заявили, че сега ще отидат да гласуват, защото виждат алтернатива на статуквото. Професорът- астроном се пошегува „Мисля, че бюлетина 68 е сериозна причина със сериозна заявка и на мен, звездите ми говорят, че ще стане“.

Върнахме надеждата на шуменци за промяна, в това бяха категорични кандидатите за общински съветници Роза Чанова, Петър Иванов и Радина Димитрова – една от първите учителки на кандидата за кмет Добромир Драев, която е в листата за да го подкрепи.

„Наистина ни трябва много надежда и вяра, за да продължим напред! Затова се обръщам към шуменци - гласувайте и ни подкрепете с № 68 за кмет и с № 68 за листата, като гласувате мажоритарно!“ – с този призив, кандидатът за кмет и водач на листата за общински съветници закри кампанията. 

Пресцентър на Местна коалиция ДБГ /БНД, ЕНП, ССД, Глас народен, НДСВ/