Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов поиска извинение за грешките на кметовете, увери, че е взета поука и добави, че в партията постовете и привилегиите никога не са били важни.

Във видеообръщение във "Фейсбук" той се обърна към гражданите с "мили мои", увери, че отборът на ГЕРБ е най-добрият и поиска подкрепа за него от всички, които са доволни от изградените тротоари, улици, пречиствателни станции, магистрали, жп линии, детски градини, училища, театри, опери.

"Извиняваме се, просим и вашето внимание и извинение, ако някъде с майсторлъка сме направили така, че някой ремонт да не ви хареса много, но сме го поправили след това. Подкрепете ни, отборът, който ГЕРБ излъчва, е
най-подготвеният, най-можещ, най-знаещ, доказан. И сме се поучили от грешките си и в следващите мандати на кметовете няма да ги допуснем", увери Борисов.

В последния ден от предизборната кампания лидерът на ГЕРБ благодари на съпартийците си за труда и енергията, положени "в тази нелека надпревара" във всяко село, квартал и град. "И този път ние от ГЕРБ бяхме сред хората. Стиснахме ръцете им и чухме критиките им - лично очи в очи. Поздравявам и колегите от смесените региони, където се водеше най-тежката предизборна надпревара", написа Борисов в профила си.

"Постовете и привилегиите никога не са били важни за нас. Който не е работил в интерес на гражданите – разделяли сме се с него. И занапред ще е така!" увери партийният лидер. 

Дневник