Григор Димитров ще срещне французина Юго Умбер в първия кръг на "Мастърс" турнира в Париж. Надпреварата във френската столица е последната за годината за българина, с която той ще приключи сезона си.

Умбер получи "уайлд кард" от организаторите, след като в момента се намира на 63-о място в световната ранглиста. Французинът е на 21 години и игра полуфинал на турнира в Антверпен, където загуби от Анди Мъри.

Най-доброто представяне на Умбер през сезона беше на "Уимбълдън", където достигна до осминафиналите и загуби от Новак Джокович. Преди това французинът отстрани Гаел Монфис и Фелик Оже-Алиасим.

Дотук Димитров никога не е играл срещу Умбер.

Бившият №3 в света е в горната половина на схемата, като във втори кръг го чака среща с Давид Гофен. Ако стигне по-напред българинът може да играе с Доминик Тийм (трети кръг), а в същата четвъртина е и Даниил Медведев, който го отстрани на US Open.

Турнирът в Париж започва на 28 октомври. Участие в него ще вземат всички най-големи звезди, като Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер потвърдиха присъствието си.

Дневнник