"Лестър" постигна най-голямата победа като гост в историята на английския футбол, след като разгроми с 9:0 "Саутхемптън". Вече 131 годиини, откакто съществува играта никой отбор не беше печелил своя визита с такъв резултат.

Успехът, който "лисиците" постигнаха на "Сейнт Мери", в петък вечер, е и изравнен рекорд само в ерата на Висшата лига. Със същия резултат през 1995 г. "Манчестър юнайтед" победи "Ипсуич" на "Олд трафорд".

Победата изкачи "Лестър" временно на второто място с 20 точки. Тимът на Брендън Роджърс има с пет по-малко от "Ливърпул" и с една повече от "Манчестър сити".

Джейми Варди и Айосе Перес вкараха по три гола в мача. По този начин "Лестър" също изравни рекорд, като само "Арсенал" беше постигал хеттрик от двама свои футболисти в една среща. Другите голове вкараха Бен Чиуел, който откри в 10-ата минута, Юри Тилеманс и Джеймс Мадисън.

На почивката резултатът беше 5:0 за "лисиците", а "светците" бяха и с човек по-малко заради червен картон на Райън Бъртранд. "Това е много тежка нощ, представянето ни беше ужасяващо. Трябва да поднесем извиненията си и да покажем реакция, нужно е да поемем отговорност. Беше трудно да се гледа този мач, а всички, които останаха на стадиона, наистина са фенове на този клуб", каза след двубоя мениджърът на "Саутхемптън" Ралф Хазенхютъл.

Дневник