"Байерн" (Мюнхен) се изкачи на първо място в Бундеслигата, след като спечели двубоя си от 9-ия кръг в шампионата. Баварците се наложиха у дома над "Унион" (Берлин) с 2:1. Това беше първа победа от три мача насам за тима на Нико Ковач.

Точни за успеха на шампионите бяха Бенжамен Павар през първата част и Роберт Левандовски след почивката. Полякът се разписа в девети пореден мач и вече има 215 гола в Бундеслигата. Той записа рекорд със серията си от попадения.

"Унион" можеше да си тръгне с нещо от Мюнхен, след като Себастиан Андерсон пропусна дузпа в 58-ата минута. Тимът от столицата все пак стигна до гол, именно с удар от 11-те метра, дело на Себастиан Полтер в 86-ата минута.

Другият претендент за титлата "Борусия" (Дортмунд) допусна грешна стъпка, като завърши 0:0 в дербито с "Шалке". За 11-и път двата големи съперника завършиха без голове в историята на този сблъсък.

В класирането "Байерн" е начело с 18 точки, пред "Фрайбург" със 17 и "Борусия" с 16. В неделя таблицата може да промени своя вид, след като "Борусия" (Мьонхенгладбах) и "Волфсбург", коит имат по 16 точки, тепърва ще играят.

Дневник