Макс Верстапен с "Ред бул" ще стартира от първа позиция в Гран при на Мексико, 18-и кръг за сезона във Формула 1. Холандецът беше най-бърз на пистата "Ерманос Родригес" и записа нов рекорд на трасето 1:14.758 минути. Квалификацията беше много оспорвана и предложи страхотна битка.

Спази се тенденцията при завръщането на Мексико в календара на Формула 1 да има различен пилот, който да бъде най-бърз в квалификацията.

Верстапен изпревари с 266 хилядни Шарл Льоклер с "Ферари". Трети се нареди другият пилот на Скудерията Себастиан Фетел, който изостана на 412 хилядни. Пилотът на "Ред бул" ще се бори за трета поредна победа на мексиканското трасе, след като триумфира през 2017 и 2018 г.

В топ 10 се класираха още Люис Хамилтън, Алекс Албън, Валтери Ботас, Карлос Сайнц, Ландо Норис, Даниил Квят и Пиер Гасли. Последната част на квалификацията беше белязана от тежка катастрофа на Валтери Ботас, след като пилотът на "Мерцедес" се удари в предпазните стени на последния завой.

Стартът за Гран при на Мексико е в неделя от 21.10 часа българско време. Хамилтън има шанс да спечели предсрочно титлата, ако вземе повече точки от съотборника си Ботас.

Дневник