Почерпен шуменец мина на червен светофар с колата си, а след употреба на алкохол разградчанка блъсна автомобила си в кръговото на 7-ми км., съобщиха от пресцентъра на полицията. И двата случая са от вчерашния ден.

Малко след 18:30 часа полицейски екип, който работил по осигуряване на пътната безопасност в Шумен забелязал водач на лек автомобил Ауди с шуменска регистрация, който не спрял на червен сигнал на светофарната уредба на кръстовище, образувано от бул. “Симеон Велики“ с ул.“ Тодор Икономов“.

Спрян бил за проверка. Зад волана на автомобил във видимо нетрезво състояние бил 45-годишен шуменец. Тестван бил с дрегер, който отчел 2,12 промила алкохол в издишания въздух. Не представил свидетелство за управление на автомобила. Оказало се, че му е временно отнето заради неплатени в срок глоби. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Малко след 20:30 часа  бил приет сигнал за възникнал пътен инцидент на кръговото кръстовище на 7-ми километър край Шумен. На място бил пратен полицейски екип. Оказало се, че 33-годишна жена от гр. Разград, която управлявала лек автомобил Фолксваген Голф се блъснала в съоръжението.

При отработване на произшествието било изяснено, че шофира след употреба на алкохол. Тестът с дрегер отчел 1, 45 промила в издишания въздух. Отказала да даде кръв за анализ. Задържана е за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК.

ШУМ.БГ