"Манчестър юнайтед" постигна първа победа от повече от месец насам, след като надигра новака "Норич" с 3:1 като гост. "Червените дяволи" не бяха печелили в четири поредни срещи и след точно 43 дни прекъснаха негативната си серия. Това беше и първа победа като гост за "Юнайтед" през сезона.

Скот Мактоминей, Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал бяха точни за тима на Оле Гунар Солскяр. Освен головете си Рашфорд и Марсиал се отчетоха и с по една пропусната дузпа.

За "Норич" точен беше Ернандес в 89-ата минута, но неговият гол се оказа почетен.

"Червените дяволи" успяха да поведат в 20-ата минута с точно изпълнение на Скот Мактоминей. Халфът вкара след грешка на защитата на "Норич", която не изчисти топката след центриране, а силният му шут беше неспасяем за Тим Крул.

Натискът на гостите се засили и в 28-ата минута тимът получи дузпа, отсъдена за нарушение на Годфри срещу Даниел Джеймс. Повторенията не убедиха, след като нападателят на "Юнайтед" също наруши баланса на съперника си в борбата за топката.

От 11-те метра Маркъс Рашфорд стреля в долния десен ъгъл на Крул, но стражът на "Норич" спаси. За нападателят на "Юнайтед" това беше втора пропусната дузпа от началото на сезона.

Само две минути по-късно обаче Рашфорд успя да се реваншира и вкара. Той получи много хубаво подаване от фланга от Джеймс, овладя и с второто си докосване прати топката в мрежата - 0:2.

До края на първата част "червените дяволи" пропуснаха и втора дузпа. Тя беше отсъдена след преглед на видеоповторението, като Кантуел отби с ръка изстрел на Фред. С изпълнението се нагърби Антони Марсиал и прати топката в левия ъгъл, но Крул спаси и този изстрел.

Холандският вратар се превърна в първият, който спасява две дузпи в един мач от Висшата лига от 2016 г., когато това стори сънародникът му Мартен Стекеленбург.

След почивката "канарчетата" опитаха да бъдат малко по-активни, за да вземат нещо от двубоя. Въпреки това "червените дяволи" нанесоха трети удар, който до голяма степен реши и срещата.

След бърза контраатака и красива комбинация между Рашфорд и Марсиал, последният вкара и направи резултата 0:3.

До края "Норич" стигна до почетен гол, дело на Ернандес в 89-ата минута.

В друг мач от неделната програма "Арсенал" взе само точка от лондонското дерби с "Кристъл палас", стигайки до 2:2 на своя "Емиратс". Футболистите на Унай Емери пропиляха аванс от два гола, като поведоха още до деветата минута, но допуснаха изравняване. Точката остави "артилеристите" на пето място в таблицата с 16 точки, с четири по-малко от четвъртия "Челси". "Палас" е с една позиция под "Арсенал", като има и точка по-малко.

Сократис Папастатопулос откри в седмата минута след асистенция на Гранит Джака. Само две минути по-късноо се разписа и другиият централен защитник Давид Луиз.

В 32-ата минута "Палас" върна едно попадение в 32-ата минута. Точен беше капитанът на "орлите" Лука Миливоевич от дузпа.

След почивката гостите изравниха чрез Джордан Аю в 52-ата минута, но драмата беше запазена за последните минути. "Арсенал" стигна до трети гол, дело на Сократис, но след дълги прегледи на ситуацията, попадението беше отменено.

Причината беше нарушение в началото на атаката.

Дневник