Григор Димитров се насочва към последния турнир за 2019 г., като започва участието си на "Мастърс" надпреварата в Париж. В първия кръг във френската столица Димитров ще срещне представителя на домакините Юго Умбер.

Срещата между тях обаче ще се изиграе във вторник.

Дотук Димитров няма мачове срещу Умбер. Французинът е на 21 години и игра полуфинал на турнира в Антверпен, където загуби от Анди Мъри. Най-доброто представяне на Умбер през сезона беше на "Уимбълдън", където достигна до осминафиналите и загуби от Новак Джокович. Преди това французинът отстрани Гаел Монфис и Фелик Оже-Алиасим.

Бившият №3 в света е в горната половина на схемата, като във втори кръг го чака среща с Давид Гофен. Ако стигне по-напред българинът може да играе с Доминик Тийм (трети кръг), а в същата четвъртина е и Даниил Медведев, който го отстрани на US Open.

В кариерата си Димитров никога не е преодолявал третия кръг на турнира в Париж. През последните шест години бившият №3 в света отпадаше именно на тази фаза.

Димитров започва надпреварата с прогрес от две места в световната ранглиста. С достигането си до втори кръг във Виена българинът спечели две позиции и вече е №27 с 1477 точки. На турнира във Виена Димитров постигна победа №300 и изигра юбилейния си 500-тен мач.

През годината Димитров има баланс от 18 победи и 20 загуби, а спечелените пари от него през 2019 г. са 1.804 милиона долара.

Дневник