Преди няколко дни "Саутхемптън" влезе в историята на английския футбол, след като загуби с 0:9 от "Лестър". "Светците" не само допуснаха най-тежкото поражение в цялата си история, но се превърнаха в единствения тим в 131-годишната история на играта, който получава девет попадения на своя стадион.

Част от зрителите на "Сейнт Мери" напуснаха местата си още в 20-ата минута, когато тимът изоставаше с 0:3.

От клуба намериха начин да се извинят за позорната загуба, като избраха да дарят своите заплати за благотворителност. Не става въпрос обаче за седмичните или месечните възнаграждения, а за сумата, която се полага на футболистите за деня петък, когато беше срещата. Сумата отново е висока, на база на заплатите, които получават играчите в Англия.

"Футболистите от първия тим и всички в треньорския щаб решиха да дарят своите възнаграждения, полагащи им се за петък, за благотворителност. Те отиват във фондацията на клуба", уточниха от клуба.

По неофициални данни "светците" са на 10-о място в таблицата по възнаграждения във Висшата лига, което е точно по средата. Клубът харчи близо 60 милиона паунда годишно за заплатите на своите футболисти.

Освен това футболистите не са получили почивка след загубата, като са били натоварени с допълнителни тренировки през уикенда. В следващите си два мача "светците" ще срещнат шампиона "Манчестър сити" - първо в Купата на Лигата, а след това и във Висшата лига. И двата мача са в дома на "гражданите" - "Етихад".

Дневник