С мач срещу французина Юго Умбер Григор Димитров започва участието си на турнира "Мастърс" 1000 в Париж. Това е последната надпревара за българина през 2019 г., с която бившият №3 ще сложи край на сезона си. Преди турнира Димитров се изкачи с две позиции в световната ранглиста и вече заема 27-о място.

Срещата между Димитров и Умбер е четвърта от програмата на централния корт и трябва да започне след 17 часа. Преди този двубой са мачовете Душан Лайович - Корентен Муте, Карен Хачанов - Ян-Ленард Щруф и Жил Симон - Денис Шаповалов.

Турнирът в Париж се излъчва по "Макс Спорт" 1.

Умбер получи "уайлд кард" от организаторите, след като в момента се намира на 63-о място в световната ранглиста. Французинът е на 21 години и игра полуфинал на турнира в Антверпен, където загуби от Анди Мъри.

Най-доброто представяне на Умбер през сезона беше на "Уимбълдън", където достигна до осминафиналите и загуби от Новак Джокович. Преди това французинът отстрани Гаел Монфис и Фелик Оже-Алиасим.

Дотук Димитров никога не е играл срещу Умбер.

Бившият №3 в света е в горната половина на схемата, като във втори кръг го чака среща с Давид Гофен. Ако стигне по-напред българинът може да играе с Доминик Тийм (трети кръг), а в същата четвъртина е и Даниил Медведев, който го отстрани на US Open.

Това ще бъде 39-и мач на Димитров през сезона, като дотук той е с отрицателен баланс - 18 победи и 20 поражения. Ако иска да завърши годината с повече победи, отколкото загуби българинът ще трябва да преодолее третия кръг, което никога дотук не е правил. В последните шест години Димитров отпада именно на тази фаза в Париж.

Последният път, в който Димитров завърши с негативен баланс беше през 2011 г., когато имаше 18 победи и 25 поражения.

Дневник