Звездата на Португалия и "Ювентус" Кристиано Роналдо заяви, че ако зависи от него, би играл само във важните мачове. Като такива той определя мачовете на националния отбор и тези в Шампионската лига.

"Това са мачове, които ме мотивират, защото в тях има залог, трудна обстановка и напрежение", каза Роналдо пред "Франс футбол", цитиран от "Ас".

Въпреки това нападателят уточнява, че се стреми да бъде професионалист и напълно отдаден във всеки двубой. "Трябва да си на ниво всеки ден, за да уважаваш семейството и клуба, който представляваш и който ти плаща."

Португалецът заяви, че работи за това да се задържи възможно най-дълго в елита на световния футбол. Както и че му се иска да е "перфектният футболист", макар да посочва, че такъв няма.

"На първо място (по пътя към успехите) е талантът, без него не може да се постигне много. Но без работа талантът не служи за нищо. Нищо не пада от небето. Никога не бих стигнал там, където съм, без усилената работа", посочва Роналдо, който скоро достигна границата от 700 гола в кариерата си. Той допълва, че 70% от живота му са посветени на футбола. "Трябва да си интелигентен, за да се задържиш. Аз го наричам образование на футболистите."

Преди ден се появиха твърдения, че тази година португалецът ще спечели "Златната топка". До крайния срок за гласуване остава около седмица.

 

Дневник