Уважаеми общински съветници, колеги,

На 3 ноември предстои балотаж и Шумен ще посочи кой да бъде кмет на общината в следващите четири години. Какъвто и да е вотът на съгражданите ни, мисля, че, следващият кмет няма да има време дори да си поеме дъх, защото веднага ще се сблъска с проблема за водата.

Засега дори не толкова с проблема дали е евтина и кога най-сетне ще бъде чиста, а дали изобщо я има.

Хората, които ме познават, знаят, че съм толерантен, уважавам всяко мнение и ще приема волята на хората в неделя.

Но намирам за крайно необходимо колективният орган, в който влизаме всички ние новоизбрани и обявени вече от Общинската избирателна комисия общински съветници, да се срещнем и да уточним действията си по темата за водата.

Днес, вторник, управителят на ВиК ни успокои, че проблеми няма да има. Едва ли с една пресконференция ще бъдат изчистени всички въпроси, свързани с този не лек проблем. Шуменци са в правото си да знаят всички негови аспекти, както и виждането на политическите сили за неговото решаване.

Шумен няма време, нито смисъл да чака да станат ясни резултатите от балотажа или областният управител формално да насрочи първото заседание на Общинския съвет. Затова ви каня на 31 октомври 2019 г., четвъртък, в 11:00 часа в пресклуба на БТА, за да обсъдим каква позиция и подход ще имаме като Общински съвет и какво ще предприемем, за да извадим „Водоснабдяване и канализация“ от пропастта, към която стремглаво върви. Какво ще се случва със запора върху сметките на дружеството и какво ще правим, ако на 5 ноември бъде спряно ел. захранването. Заради значимостта на проблема, каня към нас да се присъединят областният управител проф. Стефан Желев, общественият посредник г-н Иван Капралов и управителят на „ВиК“ г-н Илиян Илиев

Знам, че държавата е собственик на 51 процента от капитала на дружеството, но ако това се случи, нито ресорните министри, нито председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще стоят на сухо.

На сухо ще стоим всички ние, както все по-често стоим.

Водата няма цвят, затова нека приберем вратовръзките в гардероба и забравим номерата от бюлетината. Дължим го на избирателите си, на родителите и децата си.

Венцислав Венков,
общински съветник

Пресцентър на "БСП за България"