Григор Димитров заяви, че сезонът му е донесъл смесени чувства. Думите му дойдоха след победата срещу Юго Убер, с която започна участието си в Париж в последния си турнир за годината.

Днес българският тенисист среща Давид Гофен, срещу когото има седем успеха от осем мача. Двубоят е трети в програмата и се очаква да започне след 15.00 часа.

"Чувствам се добре. Не усещам, че е краят на сезона, но за съжаление е така. Нямах възможност да играя много в началото на годината (заради контузия). Изпращам я със смесени чувства, но се надявам на още няколко мача тук", каза Димитров.

"Това беше много странна година за мен. Имах първата си контузия, трябваше да се справя с неща, пред каквито не се бях изправял досега", посочи той и добави, че психиката има все по-важна роля в спорта. "Оставих нещата зад себе си и съм благодарен, че имам още един мач, особено в края на сезона. Това ми носи допълнителна увереност."

Българинът започна мастърса в Париж с обрат срещу представителя на домакините Убер. "Много е освобождаващо да спечелиш по този начин", заяви той за двубоя.

Дневник