На първото си заседание, проведено днес, Академичният съвет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ за мандат 2019-2023 година избра нови заместник-ректори. Това съобщи пресцентъра на висшето учебно заведение.

С тайно гласуване, по предложение на ректора проф. Георги Колев, за негови заместници бяха утвърдени доц. д-р Стефка Петрова-Калева, доц. д-р Росица Маджарова-Давидова и доц. д-р Чавдар Сотиров.

Доц. д-р Стефка Петрова-Калева, която бе зам.-ректор и в предходния мандат, отново ще е с ресор акредитация, оценяване и поддържане на качеството на обучението и на академичния състав, рейтинг на ШУ.

Доц. д-р Росица Маджарова-Давидова е с ресор образователни политики, научноизследователска и художественотворческа дейност, институционален "ЕРАЗЪМ+" координатор.

Доц. д-р Чавдар Сотиров с ресор кандидатстудентска дейност, координация със студентските органи на управление.

От пресцентъра на ШУ посочиха, че ректорът проф. д.и.н. Георги Колев е благодарил на досегашните заместник-ректори доц. д-р Константин Константинов и доц. д-р Екатерина Люцканова за съвместната работа през изтеклия мандат.

ШУМ.БГ