ЦСКА срещна проблеми при гостуването си на "Етър" в мач от 14-ия кръг на Първа лига, но стигна до изразителна победа с 4:0 след силно второ полувреме. Червените постигнаха седмия си успех за сезона, като и четирите попадения на стадион "Ивайло" паднаха в рамките на 18 минути,

Точни за ЦСКА бяха Евандро, Али Соу, Вив Соломон-Отабор и Петър Занев между 63-ата и 81-ата минута. Голямо влияние върху мача изигра и червеният картон на Здравко Илиев от "Етър" в началото на второто полувреме.

Това е първи успех за ЦСКА в гостуване от 14 септември след две поредни поражения. Дотук през сезона червените бяха взели едва осем точки от своите визити. ЦСКА остава на четвърто място в таблицата с 25 точки, като има четири по-малко от "Левски", който тепърва ще играе. Успехът е първи за ЦСКА под ръководството на Милош Крушчич.

"Етър" е девети с 14 точки. Тимът от Велико Търново допусна второ разгромно попадение поред на своя стадион, след като в предишното си домакинство загуби с 0:5 от "Локомотив" (Пловдив).


"Етър" започна добре срещата и още в началото имаше добра възможност чрез централния си нападател Флорент Боджадж. ЦСКА отговори с трайно задържане на топката и обсади вратата на домакините от Велико Търново, но не успяваше да се справи със сгъстената защита.

На терена преоблаваше битката между двата отбора, като положенията бяха малко. Все пак от "Етър" добре използваха редките си шансове, дошли на контраатака. В самия край на първата част Даниел Младенов изпусна много изгодно положение, като получи хубаво подаване от Боджадж, но не успя да нанесе точен удар.

Секунди по-късно с пропуск за ЦСКА се отчете Вив Соломон-Отабор, чийто удар беше спасен от Иванов.

След почивката поведението на ЦСКА не се промени драстично, но червените получиха предимство още в 53-ата минута. Десният бранител на "Етър" Здравко Илиев беше изгонен за втори жълт картон след грубо влизане в краката на Брадли Мазику.

 Десет минути, след като останаха с човек повече на терена, червените успяха да поведат.

След центриране от корнер Раул Албентоса нанесе удар с глава, който беше париран от Христо Иванов. Топката обаче остана точно пред вратата и за Евандро не беше проблем да я прати в мрежата – 0:1.

Бразилецът отбеляза осмия си гол от началото на сезона, като по този показател се изравни с Клаудиу Кешеру и Даниел Младенов. С повече попадения в Първа лига е единствено Димитър Илиев от "Локомотив" (Пловдив).

Голът, с който ЦСКА поведе, окончателно провали плановете на "Етър" и домакинският отбор бързо рухна. В 68-ата минута след груба грешка на защитата във виолетово Али Соу вкара втори гол.

Гамбиецът се възползва от лошо подаване на Красимир Станоев към Иван Иванов, овладя топката и от около 12 метра я прати в мрежата.

Четвърт час преди края на срещата ЦСКА вкара и трети гол, който окончателно уби интригата. Негов автор стана Соломон-Отабор, за когото това беше и първо попадение с екипа на червените.

В 81-ата минута се разписа и капитанът на червените Петър Занев. Той беше точен от пряк свободен удар, при който вратарят на "Етър" Христо Иванов не се намеси по най-добрия начин.

Дневник