Кандидатката на ГЕРБ за нов мандат в София Йорданка Фандъкова към днешна дата запазва преднина пред независимата Мая Манолова преди балотажа на местния вот  - сред избирателите, които твърдо заявяват, че ще отидат до урните в неделя.

Това показват данните от социологическо проучване на „Алфа Рисърч” сред 800 гласоподаватели, което е поръчано и финансирано от бТВ. Изследването е направето в периода 28-30 октомври. 

Към момента 38,4% от анкетираните столичани заявяват, че със сигурност ще гласуват, а 17% се колебаят. Сред сигурните гласоподаватели (въпросните 38,4 на сто) 83,3% са избрали своя фаворит за втория тур.

55,3 на сто от решилите, че ще гласуват, заявяват, че ще подкрепят Фандъкова, а 44,7 на сто - Мая Манолова.

На балотажа обаче най-многобройна се очертава да е „партията на негласуващите". Цели 44,6% от абсолютно всички анкетирани въобще не мислят да отидат до урните на 3 ноември.

Изследването е проведено в периода 28-30 октомври 2019г. от "Алфа Рисърч" и е възложено и финансирано от бТВ. То е проведено сред 800 пълнолетни жители на София с право на глас в града.  Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете на анкетираните лица.

Клуб Z