Австриецът Доминик Тийм е третото препятствие за Григор Димитров на турнира от сериите "Мастърс" 1000 в Париж. За седма поредна година българинът достигна до третия кръг в зала "Берси", но дотук в кариерата си никога не е преминавал тази фаза.

Мачът между двамата е втори от програмата на централния корт. Тя започва в 12 часа със срещата между Жереми Шарди и Кристиан Гарин.

Дотук двамата са се срещали четири пъти на ниво АТП и всеки от тях постигна по две победи. И двата успеха на Димитров дойдоха през 2017 г., като той триумфира на четвъртфинал в Бризбейн и в мач от групите на финалния "Мастърс". Впоследствие и в двата турнира българинът успя да спечели и титлите.

Тийм победи Димитров в Акапулко през 2016 и на мастърса в Мадрид през 2017 г.

Димитров достигна до третия кръг на турнира след победи над Юго Умбер в три сета и над  Давид Гофен (7:5, 6:3). Съперникът му почиваше в първия кръг, а във втория се справи с Милош Раонич в три сета (7:6 (5), 5:7, 6:4). Успех над Тийм ще има висока цена за българина, който ще си гарантира изкачване в световната ранглиста и ще завърши в първите 30.

Димитров се стреми и към завършване на 2019 г. с положителен баланс. Дотук той има 20 победи и 20 загуби. Последният път, в който бившият №3 имаше отрицателен баланс беше 2011 г.

Дневник