„Движение  ЗАЕДНО за промяна” застава зад кандидата на „БСП за България“ Венцислав Венков за кмет на община Шумен.

„Г-н Венков е символ на промяната, знанията и компетенциите“, се казва в писмото, подписано от представляващия „Движение ЗАЕДНО за промяна“ Димитър Митев. В него се подчертава, че подкрепата е както от централното ръководство, така и от шуменското в лицето на г-н Йордан Йорданов.

„Към 30.06.2019 г. дългът на община Шумен под данните на Министерство на финансите е 11,4 млн. лв. Същевременно ВиК дружеството, което оперира в общината е във фалит, което застрашава живота и здравето на гражданите на общината. Това показва ясно, че през последните 4 години община Шумен е управлявана неправилно и недалновидно. Алтернативата на балотажа на 3ти ноември е или статуквото на местно ниво, което копира модела на управление на цялата страна, което ни доведе до последно място във всички класации или алтернативата в лицето на г-н Венцислав Венков издигнат от КП „БСП за България“. 

Запознахме се и с програмата на г-н Венков, която предполага той да не бъде просто пасивна фигура в разпределението на средства, а да бъде човек, който да привлича инвестиции – държавни, чуждестранни и да създава местни такива. Г-н Венков е запознат в детайли с проблемите на Шумен и предлага ясни и готови решения като дори инициативата му от последните дни за спешно публично обсъждане на проблема с местната ВиК фирма показва ясно, че той ще работи в диалог с гражданите за решаване на техните проблеми“, пише в писмото на „Движение  ЗАЕДНО за промяна”.

Пресцентър на „БСП за България“