Българските футболни съдии са недоволни от корупция. Това заяви един от водещите рефери Ивайло Стоянов след среща на съдиите в сградата на Българския футболен съюз (БФС).

"Събрахме се относно обвиненията в корупция и всички ще излезем - и футболният съюз, и съдийската гилдия, с декларация срещу това нещо, защото след като няма доказателства, не можем да обвиняваме когото и да било", каза Стоянов.

На 15 октомври в разгара на скандалите в българския футбол след мача с Англия в офисите на БФС влязоха служители на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност". Впоследствие шефът на футболните съдии Йордан Сталев беше временно отстранен от поста си.


Официалната информация за разследването е оскъдна. В публикация във "Фейсбук" министърът на младежта и спорта Красен Кралев написа, че то е "по член 321, алинея 6 от Наказателния кодекс, която се отнася за "Престъпления против спорта", по-конкретно "корупционни престъпления", което касае дейността на съдийската комисия към БФС и нейния председател Йордан Сталев".

В момента футболният съюз се ръководи от Михаил Касабов, който зае мястото на подалия оставка Борлислав Михайлов.

"Спрямо нас никога не е имало натиск, нито пък мисля, че за в бъдеще ще има. При нас нещата са си по старому", каза Стоянов, според когото отстраняването на Сталев е грешка.

Дневник