Уважаеми дами и господа,

Честит Ден на народните будители - празник на хората, които със своя ум, сърце и дух са били опора и вдъхновение на българския народ през вековете.
Уважаеми шуменци,

Обръщам се към вас в последния ден на предизборната кампания. Законодателят е определил този един месец за срещи с избирателите. Но това е формалният срок, защото ние живеем заедно от години, познаваме се още от училище и от казармата, с някои от вас сме съседи и приятели, с други съм се срещнал в професионалния си път. Стотици пъти по различни поводи сме обсъждали, спорили  и мечтали какво липсва на Шумен, за да бъде подреден и спокоен, още по-красив и добър за живеене и бизнес град.

В изминалия месец продължихме да си говорим, запознах се с още много хора от града и селата на общината, чух още много идеи. Не ме изненада многообразието от проблеми, които поставяте. Изненада ме това, че за решаването на някои от тях не са били необходими много усилия. Но неглижирането им с години ги е задълбочило.

Личният ми извод от кампанията е, че за да бъдеш добър кмет, не стигат само партиен гръб, строги бюджетни сметки и мащабни планове.

Трябват чуваемост, човещина и сърце, смирение и доверие, гъвкавост и готовност за нестандартни решения. Да си толерантен и да приемаш чуждото мнение и различните от твоите религиозни и политически убеждения. Болките на всеки човек да бъдат и в твоя дневен ред.

Затова нека в неделя бъдем отново заедно и гласуваме за нашия Шумен!

Нека градът и селата от общината ни се развиват, променяйки се.

Венци Венков
Кандидат за кмет на община Шумен

Пресцентър на Коалиция БСП за България
Купуването и продаването на гласове е престъпление.