Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп смята, че Българският футболен съюз няма вина за расисткия скандал, съпътствал мача на България с Англия (0:6) в София в средата на миналия месец. Германецът заяви, че е необходимо да се говори за проблема, тъй като той не касае само България.

Преди дни УЕФА наказа България един мач пред празни трибуни, както и с още един условно. Успоредно с това има и обща глоба от 85 хил. евро за две провинения. Решението беше посрещнато с остри критики в Англия.

"Трудно е да се каже какво е подходящото наказание за нещо подобно. Много важно е да говорим за това (за проблема) и то да не се случва занапред", заяви Клоп.

Според него системата на наказанията трябва да предотвратява следващи прояви заради това че лишава отбора от публика или защото глобите са високи. "Сега обаче това не е случаят. В тази ситуация не е отговорен Българският футболен съюз, а групата хора, които са го направили. Трябва да се уверим, че те няма да го правят повече."

"Живеем във време, в което проблемът се завръща или все още съществува - няма значение. Трябва да опитаме да се справим с него. Трябва да се направи така, че тези момчета, не само в България, защото това не е само български проблем, да кажат "съжаляваме, няма да правим повече така", добави германецът.

Дневник