Григор Димитров продължи със силното си представяне на "Мастърс" турнира в Париж и победи Кристиан Гарин, за да стигне до полуфиналите. Българинът се наложи с 6:2, 7:5 над 23-годишния чилиец. Срещата продължи час и 31 минути.

Бившият №3 в света постигна четвъртия си успех на турнира и в трети пореден мач даде сет на съперника си. Успехът позволи на Димитров да си гарантира завършек на годината с положителен баланс.

Българинът се класира за шестия си полуфинал в турнирите от "Мастърс" 1000 сериите. Той не е играл на такава фаза в надпреварите от април 2018 г., когато стигна до полуфинал в Монте Карло.

В следващия кръг той ще чака победителят от сблъсъка между Новак Джокович и Стефанос Циципас.

Димитров започна много уверено срещата, като сервираше в първия гейм и го спечели на нула. Доброто начало на българина се отрази на неговия по-неопитен съперник, който изглеждаше по-нервен. Димитров получи общо четири точки да пробие Гарин и от четвъртата се справи срещу чилиеца, за да поведе с 2:0.

В третия гейм българинът затвърди пробива, за да получи много голямо предимство.

Веднага след него дойде и прекъсване на серията от поредни геймове, като Гарин откри сметката си. В следващия гейм чилиецът създаде първи трудности за Димитров, като бившият №3 трябваше да отразява точка за пробив и да догонва от 0:30. Въпреки това Димитров се справи и поведе с 4:1.

В края на сета Димитров не допусна да се разконцентрира, спечели гейм на нула, за да поведе с 5:2, след което успя да и да пробие подаването на Гарин, с което затвори първата част.

Бившият №3 беше много сигурен в първия сет, в който вкара 77% първи сервис и спечели 80 процента от разиграните точки при него. Димитров се отчете и с четири аса.

Силният завършек на първата част даде още по-голяма увереност на Димитров в началото на втория сет. Той взе много бързо първото си подаване, а след това стигна и до пробив. Гарин започна да изпитва много големи колебания в играта си и взе само една точка във втория гейм.

Много важен за развитието на сета се оказа третият гейм, в който Димитров вместо да затвърди пробива, допусна такъв. Гарин игра много агресивно и рискува максимално, като това му донесе успех, за да пробие. След това чилиецът спечели уверено своето подаване.

Постепенно младият тенисист запчона да играе все по-добре и взе следващите си две подавания на нула. Резултатът се движеше гейм за гейм, но Димитров вече срещаше много по-сериозен отпор от другата страна на мрежата.

При 4:4 Димитров получи предимство, като бързо поведе с 40:0, но вместо да вземе гейма изведнъж се срина, за да се стигне до 40:40. Веднага след това Димитров допусна двойна грешка, а в следващата точка Гарин успя да пробие след отлична игра в защита и грешка на българина при мрежата.

Още в следващия гейм обаче Димитров върна пробива, с което възвърна и самочувствието си. Това доведе до гейм на нула за Димитров и отново повеждане в резултата с 6:5. В следващия гейм Димитров проби отново Гарин и по този начин затвори срещата.

Дневник