Световният №1 в тениса Новак Джокович постигна експресна победа на четвъртфиналите на "Мастърс" турнира в Париж, след като надви Стефанос Циципас с 6:1, 6:2. Успехът на сърбина му осигури достигане до полуфиналите, където ще срещне Григор Димитров.

Джокович се справи с Циципас за едва 58 минути, като това беше едно от най-тежките поражения, които седмият в световната ранглиста претърпя.

Сърбинът реализира пет аса и спечели 79% от разиграните точки при своя първи сервис. В целия двубой Джокович не даде нито точка на Циципас за пробив, докато успя да вземе четири пъти подаването на съперника си.

Джокович беше близо и до това да "завърти геврек" на гръцкия си опонент, като поведе с 5:0 в първата част преди Циципас да се разпише. Сценарият беше сходен и във втория сет, когато Джокович проби рано и поведе с 5:1.

В събота сърбинът ще срещне за десети път Григор Димитров, който по-рано през деня победи Кристиан Гарин. Дотук Джокович води с 8:1 успеха срещу българина, а единственият успех на Димитров дойде през 2013 г., именно на турнир от "Мастърс" 1000 сериите в Мадрид.

Дневник