"Ливърпул" продължи с впечатляващата си серия във Висшата лига и постигна нова важна победа по пътя към титлата. Тимът на Юрген Клоп буквално възкръсна при гостуването на новака "Астън вила", взимайки трите точки, въпреки че изоставаше до 87-ата минута.

Подобно на предишния си мач с "Тотнъм" червените отново се справиха в трудна ситуация, а победата дойде след голове на Андрю Робъртсън в 87-ата минута и Садио Мане в четвъртата на добавеното време. Преди това Трезеге беше извел "Вила" през първата част.

Преди почивката и попадение на Роберто Фирмино беше отменено при спорни обстоятелства.

Победата е 10-а за "Ливърпул" от 11 мача, като равенството с "Манчестър юнайтед" е единствената грешна стъпка на тима дотук. Червените вече са в серия от 28 поредни срещи без загуба. Разликата на върха във Висшата лига се задържа шест точки, след като и шампионът "Манчестър сити" спечели двубоя си от кръга. "Гражданите" се спасиха в трудна ситуация, като обърнаха "Саутхемптън" с 2:1 на своя "Етихад".

Домакините от Бирмингам подходиха вдъхновено през първата част и създадоха големи проблеми за тима на Юрген Клоп. "Вила" действаше много опасно на контраатака, когато "Ливърпул" оставяше празни пространства в своето поле.

В 21-ата минута "Вила" успя да поведе след пряк свободен удар. Джак Макгин центрира, топката стингна до Махмуд Трезеге и той успя да реализира под плонжа на Алисон - 1:0.


Дълго време ситуацията беше гледана от видеосъдиите, които прецениха, че голмайсторът не се намира в засада.

"Ливърпул" веднага натисна, след като се озова в ролята на догонващ и бързо успя да стигне до изравнителен гол. Фирмино отбеляза червените в 28-ата минута, но и тази ситуация беше гледана на повторение. Реферите прецениха, че бразилецът се намира с малко зад последния бранител в червено-синьо и отмениха попадението.

До края на първото полувреме "Вила" се справи и ограничи гостите. По-големите проблеми за тима на Дийн Смит дойдоха през втората част. Тогава "Ливърпул" владееше топката близо 80% от времето и притисна домакините в тяхното наказателно поле.

Салах се отчете с два сериозни пропуска, а вратарят на "Вила" Том Хийтън спря Садио Мане и Фирмино. Клоп се реши на крайни действия като извади от терена и Салах, а натискът на червените се засили.

Въпреки това "Вила" можеше да вкара втори гол в 80-ата минута. Трезеге получи отлично подаване и на свой ред изведе резервата Хърихейн, но последният сгреши като тръгна да подава, вместо да шутира от около пет метра.

В заключителните минути натискът на лидерите стана все по-сериозен и в 87-ата минута "Ливърпул" успя да изравни. Садио Мане центрира отдясно, а левият бранител Андрю Робъртсън се озова на отлична позиция, за да засече с глава.

Изравнителният гол сякаш срина домакините, които се прибраха пред своето наказателно поле, търсейки бавене на времето. Футболистите на "Вила" чистеха топката по-далеч от своята врата.

Червените не се предадоха да търсят победата до самия край и в добавеното време натиснаха още по-здраво. Удар от фаул на Александър-Арнолд беше избит от Том Хийтън в корнер. При последвалия ъглов удар десният бранител центрира, а на близката греда Мане беше точен с глава - 1:2.


На "Етихад" "Сити" имаше не по-малко трудно задача, където закъсалият "Саутхемптън" оказа сериозен отпор на тима на Пеп Гуардиола. Само осем дни, след като бяха получили девет гола от "Лестър" "светците" действаха организирано и много по-добре в защита. В рамките на 90 минути "Сити" владееше топката почти 80% от времето и създаде 26 голови положения, но отправи едва четири точни удара.

След едва 13 минути гостите успяха да открият срещу "Сити", като точен беше Джеймс Уорд-Праус.

До почивката "Сити" не се справи добре в атака, като най-чистото положение пропусна Джон Стоунс.

През втората част "Сити" се активизира, но до 70-ата минута гол не падна. Тогава на преден план излезе десният бранител Кайл Уокър, който асистира на Серхио Агуеро за изравнителен гол. Именно английският национал се разписа в 86-ата минута и донесе победата на "гражданите".

Дневник