Мексиканският боксьор Канело Алварес влезе в историята, като един от най-успешните състезатели, печелейки световната титла в четвърта различна категория. На галавечер в Лас Вегас 29-годишният мексиканец нокаутира Сергей Ковальов за титлата на Световната боксова организация (WBO) в лека-тежка категория.

Алварес се изкачи с две дивизии, за да предизвика руснака, който е на 36 години.

Обичайно Алварес се бие в средна категория. Той държи три от титлите в тази дивизия, както и пояса на WBA суперсредна категория. В кариерата си Алварес беше шампион и в полусредна категория.

Мексиканецът записа 53-а победа на професионалния ринг в 56 срещи. Той има две равенства и само едно пооражение, което дойде през 2013 г. срещу Флойд Мейуедър.


Алварес проведе двубоя по отличен начин и само в началните рундове Ковальов имаше предимство. След това руснакът нямаше толкова енергия, а мексиканецът беше много по-активен. В 10-ия рунд Алварес увеличи темпото и притисна съперника си, като пласира много тежки удари.

Комбинациите на Алварес отвориха гарда на Ковальов и последователно с дясно и ляво кроше руснакът беше пратен във въжетата в нокаут.

"Показах, че с много труд и постоянство можеш да постигнеш много неща. Не спирам да работя, да се развивам и да искам все повече. Поставям си големи предизвикателства, за да ставам по-добър боксьор с всеки изминал ден", каза Алварес след срещата.

Дневник