С благодарности за изминаващата година и надежди за бъдещето, Григор Димитров се обърна към феновете си след последния му турнир за 2019 г. Ден след драматичната загуба от Новак Джокович на полуфинал в Париж, българинът направи кратка равносметка на сезона си.

"Това беше сезон, в който израснах извън корта. Изпитвам смесени чувства и ми е трудно да намеря правилните думи за всичко това, което преминах през годината", написа Димитров в "Инстаграм".

"Искам да кажа, че съм толкова благодарен за паденията ми и за драматичните поражения, защото без тях пътешествието нямаше да е същото. Благодаря за подкрепата ви, ще се видим през 2020-а! С обич, Г".

От началото на сезона българинът се бореше с проблеми с рамото, които се отразиха на представянето му до лятото. Димитров си взе дълга почивка след Australian Open, а резултатите му доведоха до срив в ранглистата, където българинът се срина до №78.

Със силни последни два месеца, белязани от полуфинал на US Open и нов полуфинал на мастърса в Париж Димитров си гарантира завръщане в Топ 20 на световната ранглиста.

Освен това в осми пореден сезон Димитров завършва с положителен баланс победи срещу загуби - 22 срещу 21. Последната година, в която той имаше повече поражения от победи беше 2011-а.

Дневник