Ден след най-тежката си загуба от 10 години "Байерн" (Мюнхен) обяви, че се разделя с треньора си Нико Ковач. В събота баварците бяха разгромени с 1:5 при гостуването на "Айнтрахт" (Франкфурт) и останаха на четири точки от първото място.

На официалния си сайт "Байерн" обяви, че в неделя е проведена среща между президента Ули Хьонес, изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге и спортния директор Хасан Салихамиджич, които са предложили на Ковач двете страни да се разделят.

"Представянето на тима в последните седмици показва, че трябва да предприемем действия. Имахме искрен разговор с Нико и постигнахме договорка да се разделим. Съжаляваме за развитието на нещата", каза Румениге.

Ковач, който е бивш играч на баварците застана начело на тима през лятото на 2018 г. В 65 мача той записа 45 победи, 12 равенства и осем поражения при голова разлика 169:73. Под негово ръководство "Байерн" спечели титлата и Купата на Германия.

Временно начело на отбора ще застане Ханзи Флик, който е бивш помощник треньор на германския национален отбор и влезе в щаба на баварците в началото на сезона.

Ковач е първият треньор в Бундеслигата от началото на сезона, който е уволнен. Заедно с него от "Байерн" си тръгва и брат му Роберт Ковач, който беше помощник треньор.

Дневник