Пианистката Мария Бобрина е солист в концерт, част от цикъла „Млади виртуози“ на 5 ноември /вторник/ от 18:35 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“, съобщиха от Симфониетата. 

В Шумен тя ще изпълни два клавирни концерта от Лудвиг ван Бетовен. Вторият концерт за пиано е написан в духа на виенските традиции, а Четвъртият носи индивидуалния драматичен характер на Бетовен.

Под диригентската палка на Иван Илиев публиката ще има възможност да се наслади на увертюрите „Сватбата на Фигаро“ от В.А.Моцарт и „Фингалова пещера“ от Феликс Менделсон.

Мария Сергеевна Бобрина е родена на 20 януари 1994 г. в Москва. Майка и е българка, а баща и – руснак. Занимава се с музика от 4-годишна възраст. Сериозна професионална пианистична подготовка получава в Централното музикално училище при Московската държавна консерватория „П.И.Чайковски” в класа по пиано на водещия педагог, лауреат на международни конкурси – Мирослава Алексеевна Марченко, а от 2007 г. работи под вещото ръководство на народния артист на Армения проф. Юрий Суренович Айрапетян.

ШУМ.БГ