Състезателят на спортен клуб „Кабаков“ Мартин Кънчев зае шестото място във втория етап от турнира по тенис на маса „Млад олимпиец“ при 15-годишните състезатели, съобщиха от клуба. С това постижение Мартин Кънчев се класира за финалния етап на състезанието.

Вторият етап от „Млад олимпиец“ за 15-годишните тенисисти се проведе във Варна в края на миналата седмица. В него право да участват имаха 32 деца от страната -  по 14 от северна и южна България, класирали се след първи етап и още четири, спечелили баражи за попълване на групите.

Турнирът трябваше да определи 16-те финалисти за „Млад олимпиец“ до 15 г. Освен това първите 8 деца получават и квоти за националния отбор в тази възрастова група. 

СК ,,Кабаков'', с треньор Златко Илиев, бе класирал 3 състезатели - Мартин Кънчев, Мартин Трендафилов и Йоан Иванов, който заради заболяване не взе участие в надпреварата. За класиране във втория етап в бараж участва Александър Димов, който не успя да спечели квота.

Така във Варна шуменският клуб бе представен от Мартин Трендафилов и Мартин Кънчев.

В предварителната си група Мартин Трендафилов се класира 4-ти. Това го изпрати в борбата за местата от 17-то до 32-ро, където записа две победи и две загуби и се нареди на 23 място в крайното класиране. „Играта, която показа Мартин в групата бе силна. Той игра равностойно със съперниците си, като загуби мачовете си с по 2:3 гейма“ коментира представянето на състезателя треньорът Златко Илиев.

Мартин Кънчев спечели първото място в предварителната си група след три победи и влезе в елиминациите. На 1/8 финал Кънчев победи с 3:0 състезател от Стамболийски. На 1/4 финал загуби от победителя в турнира Стоян Зайков. В мачовете за местата от 5-то до 8-мо шуменският състезател победи Траян Минков от Варна с 3:2, а в мача за петото място отстъпи с 2:3 от играч от Ардино и се нареди на шесто място.

„Трябва да отбележа, че между първите 6 деца на страната, единствено състезателят на СК,,Кабаков'' Мартин Кънчев е от Северна България, всички други са от Южна България“, коментира след състезанието Златко Илиев. Той допълни, че е доволен от представянето на играчите си. „Всички показват израстване и застигат най-добрите в този спорт. Клубът ни има 5 равностойни състезатели в тази възраст и съм сигурен, че ще сме сред основните кандидати за медали на финалите през следващата година“, каза още треньорът Златко Илиев.

ШУМ.БГ