В преследване на първа титла за сезона "Ливърпул" срещна проблем извън терена. Седмица преди световното клубно първенство червените отказали да бъдат настанени в петзвезден хотел в Катар, след като от клуба разбрали, че мястото погазва човешките права на труд, съобщава The Atletic.

Грижа за настаняването на отборите в турнира има ФИФА, като според информацията организацията е предложила хотел "Марса Малас Кемпински", който е разположен на един от изкуствено изградените острови. От "Ливърпул" вече са уведомили властите и ще бъдат настанени в друг хотел във вътрешността на страната.

В доклад на "Гардиън" от 2018 г. разкрива, че работниците по строежа на "Марса Малас Кемпински" са били мигранти и са получавали под средното заплащане в страната. Според него охраната на обекта работи на смени по 12 часа при температура от 45 градуса по Целзий, като всеки получава малко над 8 паунда на ден за труда си.

Това е поредният удар по домакина на световното първенство по футбол през 2022 г. Изборът на Катар е забулен в разследвания, обвинения в корупция и погазване на човешките права.

"Ливърпул" заслужи място на световното клубно първенство заради триумфа си в Шампионската лига. Мърсисайдци започват участието си в световното клубно първенство на 18 декември.

Двубоят е в същата седмица с мача на червените за Купата на лигата, като по програма четвъртфиналите в надпреварата ще се изиграят на 17 и 18 декември. Заради съвпадането на двубоите мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп заяви, че отборът му ще се откаже доброволно от участие в купата, ако програмата не бъде променена.

Дневник