Двама жители на град Игнатиево са задържани в полицейския арест в Шумен, след като принудили 39-годишен мъж от Смядово да поеме имуществено задължение, съобщиха от полицията.

Вчера, малко след 13:30 часа 39-годишният се обадил по телефона на полицейски служител и съобщил, че двама го принуждават да се качи в лек автомобил, да отиде с тях до Шумен и да изтегли парична сума, която да им предаде. По данни на потърпевшия имали сключен договор за ремонт на покрив, за който дължимата сума била предадена. Вчера обаче му съобщили, че дължи още пари и го заплашили с насилие, ако не предаде исканата парична сума.

Полицията е предприела незабавни действия за установяване на извършителите. На влизане в Шумен автомобилът с великотърновски номера бил засечен от униформените да се движи с висока скорост. Последвали го в града и малко след това бил спрян за проверка. Водачът и спътникът му на 21 и 42 години, криминално проявени са задържани в полицейското управление в Шумен и по случая е образувано досъдебно производство.

ШУМ.БГ