Известната американска телевизионна водеща и комик Елън Дедженеръс ще получи "Златен глобус" за цялостен принос заради нейната 25-годишна кариера в телевизията, обявиха организаторите на отличията, предаде "Ройтерс".

61-годишната Дедженеръс ще е едва вторият получател на наградата на името на Карол Бърнет, след като самата Бърнет бе първата, на която тя бе присъдена на церемонията през януари тази година.

Дедженеръс е една от най-популярните гей знаменитости, чиято кариера започва като стендъп комик много преди да се премести в телевизията. В момента тя продължава да води своето дневно токшоу, а в миналото има и други екранни изяви. Една от най-паметните е като дубльор на рибката Дори в известната анимация "Търсенето на Немо".

Лоренцо Сория, президентът на Холивудската международната пресасоциация, която организира събитието "Златен глобус", коментира в съобщение, че освен успешната й телевизионна кариера тя е поддръжник и филантроп, който използва гласа си, за да говори от името на онези, които нямат тази възможност, и чрез своята платформа се е превърнала в посредник на радост и добрина.


Дедженеръс вече е носител на две от най-високите отличия в Щатите - Президентския медал на свободата и наградата "Марк Твен" за американски хумор.
Наградата на името на Карол Бърнет бе основана от асоциацията с цел да отдаде заслуженото на новата златна ера на телевизията в САЩ, където всяка година в традиционните и по-новите стрийминг платформи се излъчват над 500 сценарни предавания и сериали.


Следващата церемония на наградите "Златен глобус" ще се проведе на 5 януари 2020 г. в Бевърли Хилс.

Дневник