С добра игра и късни голове ЦСКА сломи съпротивата на "Черно море". Червените използваха умората на съперника в края на мача и спечелиха с 2:0 гостуването си във Варна.

Попаденията дойдоха в 88-ата и 92-ата минута, когато се разписаха появилият се като резерва Кристиян Малинов и Али Соу.

С успеха си ЦСКА остава четвърти с 28 точки, докато "Черно море" е шести с 21.

Първата част предложи битка без много положения пред двете врати. Агресивните действия и грубите нарушения преобладаваха, като на моменти нервите взимаха връх.

Двата отбора срещаха трудности да разиграват по-продължително топката и допускаха много грешки при подаванията в полето на съперника. Най-добрата възможност дойде в края полувремето, когато ударът на Рубен Пинто от границата на наказателното поле се отби в страничната греда.

През втората част ЦСКА имаше преимущество и беше отборът, който полагаше повече усилия в търсене на гола. Постепенно "Черно море" се затвори в защита и изчакваше възможности на контраатака.

В 72-ата минута Пинто стреля опасно, като вратарят на домакините Миодраг Митрович отби топката, но нямаше кой да направи добавка. По-късно стражът отново беше на висока, след като отрази удар с глава на Раул Албентоса.

Мачът се оживи в заключителните минути. В търсене на промяна Малинов се появи в игра за ЦСКА и това даде резултат. Полузащитникът беше изведен зад защитата след добра комбинация и даде преднина на отбора си след удар с левия крак.

Футболистите на "Черно море" се втурнаха в атака в търсене на изравняване. Пред домакините се откри отлична възможност, когато Исмаил Иса засече с пета центриране отдясно, но Густаво Бусато се намеси страхотно.

В контраатаката Соу получи близо до наказателното поле, напредна и удвои преднината на ЦСКА.

Дневник