"Лудогорец" има увереност, че може да излезе от групата си в Лига Европа, заяви изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев. Българският шампион гостува на "Еспаньол" в четвъртък в среща от четвъртия кръг в надпреварата.

"Лудогорец" загуби с 0:1 от каталунците в Разград, но остава в добра позиция за едно от първите две места. Воденият от Станислав Генчев отбор е втори с шест точки и има една по-малко от "Еспаньол" и две повече от "Ференцварош".

"Играем срещу отбор, който миналата година спечели квота за евротурнирите в едно от най-силните първенства на света. Преди първия мач имаше нагласа, че "Лудогорец" задължително трябва да бие "Еспаньол", и то с разлика. Това е доста заблуждаващо, тъй като знаем какво име е съперникът", каза Петричев при заминаването за Барселона.

"Свикнахме към "Лудогорец" да има високи очаквания, тъй като играхме като равен с равен с някои доста сериозни отбори. При нас амбицията винаги я е имало. Можем да постигнем добър резултат. Има още три мача, в които доста неща ще се изяснят. Имаме силите да продължим напред в турнира", добави той.

"Това, което искам за мача, е да успеем да променим резултата от първия мач", заяви Генчев. Треньорът посочи, че няма проблеми с отсъстващи футболисти.

Мачът е в четвъртък в 22.00 часа.

Дневник