Треньорът на "Дунав" (Русе) Людмил Киров обяви кризисно положение в клуба, като призна, че футболистите нямат желание да тренират. Думите му дойдоха след домакинската загуба с 1:2 от "Ботев" (Пловдив).

"Проблемите са много, много е трудно. Дори се чувствам безпомощен", каза Киров пред "Диема спорт". В седмиците след оттеглянето на Симеон Симеонов, който досега осигуряваше финансирането на "Дунав", има твърдения за забавяне на заплатите.

Миналата седмица - дни преди балотажа на местните избори в Русе, Киров и футболисти на "Дунав" обявиха публично подкрепата си за кандидата на ГЕРБ Диана Иванова. В замяна беше посочено, че предприемачът Росен Даскалов, който ръководи местната партийна структура, се ангажирал да осигури финансиране от страна на русенския бизнес "за спокойното и победно бъдеще на "Дунав".

Акцията дойде десет дни след като привърженици на "Дунав" призоваха министър-председателя Бойко Борисов за помощ след оттеглянето на Симеонов. Иванова обаче загуби изборите срещу Пенчо Милков от БСП.

"Говорил съм с футболистите. Определено казаха, че не искат да тренират, но това няма как да стане, защото имат договори и ако не се явяват, могат да бъдат уволнени дисциплинарно", каза Киров.

Според него трябва да се появи човек, който поне да обясни какво е състоянието на клуба и какво ще става занапред. "Неяснотата убива всички футболисти. За загубата днес причините са страшно много. Нямам и с кого да разговарям по темата за моето оставане, но 80% от футболистите аз съм ги довел в отбора и ще съм последният, който ще си тръгне. Вече съм и с краката, и с ръцете на земята. Безсилен съм", заяви Киров и добави: "Това не е моят "Дунав"."

"Ботев" спечели след два гола на Фернандо Виана, а домакините намалиха чрез Ахмед Ахмедов от дузпа в 87-ата минута. За жълто-черните това беше първа победа в първенството от повече от два месеца.

Дневник