Осмокласник от ПГ по икономика в Шумен Иван Иванов намери и върна портмоне с лични документи, кредитна и дебитна карти и с парична сума от над 300 лева на 49-годишна жена, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Малко след 14 часа днес момчето се движило с велосипеда си в кв. „Тракия“. До търговски обект забелязал червено портмоне, в което имало пари и документи Отишъл до дома си и казал на близките си, че отива в полицията да го предаде.

В районното управление дошъл с колелото. Униформени служители се свързали веднага по телефона със собственичката на портмонето. Тя дойде, за да си го получи лично от Иван.  Жената благодари за огромния жест на осмокласника. „Разбрах, че съм си загубила портмонето почти веднага. Върнах се на мястото, но не го намерих. Много се надявах да го намери дете. Защото са честни и възпитани в добро“, каза жената, цитирана от пресцентъра на полицията. 

Днес в полицията регистрираха и втори случай на върнато на собственика портмоне. В него имало лична и дебитна карта и малка парична сума. Намерено е от служител на Окръжен съд – Шумен в централната част на града. Собственичката му, 16-годишно момиче от село Гусла, така и не разбрала, че го е загубила. Тя благодари на дамата, която предала портмонето в полицейското управление чрез полицейските служители, които се свързали с нея по телефона.

ШУМ.БГ