В навечерието на професионалния си празник, 8 ноември, полицаи от ОД на МВР – Шумен мериха сили в турнири по футбол и борба. Техни колеги от спецзвената на ведомството демонстрираха техники по задържане и отвеждане на престъпници, съобщиха от пресцентъра на МВР в Шумен.

Стартът на спортните състезания бе даден от директора на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим в залата на СУ “ Йоан Екзарх Български“. Преди началото на турнирите по борба и футбол ст. комисар Расим поздрави служителите в дирекцията.

„Да си полицай не е професия, а дълг.  Професията ни е трудна, изисква всеотдайност, дисциплина и хуманизъм.  Пожелавам на всички да отстояват принципите на професията ни, с чест да следвате професионалния си път“, каза в приветствието си директорът на областната дирекция.  Той отчете спад на престъпленията с близо 9% тази година в сравнение със същия период на миналата година - с 13 на сто са намалели кражбите, а с 33% грабежите. Увеличение с 5% има при престъпленията против личността и с около 7 на сто при наркотиците.

Преди стартовете на срещите от състезанията студенти от четвърти курс, специалност „Медицинска сестра“ премериха кръвното налягане на участниците под зоркото око на преподавателите си проф. Соня Тончева, гл.ас. Радостина Жечева и доц. Теодора Евтимова от МУ “Проф. д-р П.Стоянов“ Варна, филиал Шумен. .

След оспорвани срещи тимът на РУ- Каолиново спечели футболния турнир, втори се класираха полицейските служители на РУ- Велики Преслав, а третото място зае отборът на РУ- Шумен.

В надпреварата по борба първо място зае Красимир Кавунски, втори се класира Минчо Ненов, третото място остана за Милен Петков, тримата от РУ- Шумен.

За празника на полицаите със заповед на директора на ОД на МВР в Шумен с "писмена похвала" са наградени 34 служители.

ШУМ.БГ