"Лудогорец" допусна най-тежката си загуба в Лига Европа и изравнена най-тежка загуба в евротурнирите. Българският шампион отстъпи с 0:6 срещу "Еспаньол" в Барселона.

Двубоят се разви кошмарно за водения от Станислав Генчев отбор, като още от 35-ата минута той беше с двама души по-малко. "Еспаньол", в чийто състав имаше много резерви, се възползва от появилата се възможност и се развихри. При този развой на мача "Лудогорец" завърши без нито един удар към вратата и с 29% притежание на топката.

Въпреки поражението българският отбор запазва второто си място в групата с шест точки, като е на четири зад испанците. В другата среща "Ференцварош" и ЦСКА (Москва) завършиха 0:0. Унгарците са трети с пет точки, а руснаците взеха първа точка.

В следващия кръг "Лудогорец" гостува в Москва.

Това беше шестата загуба на българския първенец от шест мача с испански съперници при голова разлика 1:17.

Както и в предния мач с "Еспаньол", "Лудогорец" допусна груба грешка в защита още в началото на мача

"Еспаньол" поведе с гол на Оскар Мелендо в четвъртата минута. В 12-ата Форстър допусна груба грешка, след което извърши нарушение и получи червен картон. Малко по-късно Луис Мармол удвои.

Положението на "Лудогорец" се утежни рязко в 35-ата минута, когато след изстрел на играч на домакините топката срещна ръката на Яцек Горалски. Съдията даде дузпа и втори жълт картон за футболиста на българския отбор. Матиас Варгас стреля точно за 3:0.


При този развой "Еспаньол" имаше пълно превъзходство, като удари и две греди.

Домакините започнаха силно и второто полувреме. Виктор Кампусано увеличи преднината на отбора си в 52-ата минута, когато със силен удар в наказателното поле завърши добра атака.

Последваха по-спокойни минути, в които "Еспаньол" продължи да напада, но Пламен Илиев защити вратата си няколко пъти.

Адриа Педроса вкара петия гол в 73-ата минута след мощен удар отляво. Секунди по-късно Факундо Ферейра получи на почти същото място вляво и технично преодоля Илиев за 6:0. "Еспаньол" продължи да напада, но направи пропуски, а удари и още веднъж греда.

Дневник