Вече е възложен ремонтът на общо 182 язовира от общо 414, за които в началото на годината бе установено, че се нуждаят от спешен ремонт. Това обяви в ефира на БНТ икономическият министър Емил Караниколов. В момента започвал ремонтът на язовира до бургаското село Камено, а до края на декември щял да започне на още пет язовира. Министърът обясни, че голям проблем била липсващата документация за строителството на тези язовири.

В ход са и процедурите по прехвърлянето на държавни язовири на общините, каквото намерение обявиха управляващите преди време.

Министърът обяви, че в понеделник в Министерски съвет ще бъде внесен ремонтираният за пореден проектозакон за горивата, който вече една година не може да влезе за обсъждане в Народното събрание. Според Караниколов това се дължи на самия сектор, който не успява да се обедини около конкретни идеи. В крайна сметка дошли много предложения от бранша и вече са обобщени.

В отговор на въпрос Караниколов анализира, че замръзване на доходите в България няма да има, докато няма криза. Посочи, че забавянето на световната икономика се дължи на задържането на ръста при глобалните играчи и Брекзит, но засега прогнозата за България е за поддържане на сравнително добър ръст. 

Дневник