Стъпване на терена с определен крак и дори използване на едни и същи обувки - това са част от най-разпространените суеверия сред футболистите по света. Оказва се обаче, че такива има и при треньорите, а мениджърът на "Челси" Франк Лампард разкри какви са неговите ритуали преди мач.

Според младия наставник на "Челси" те носят ефект и помагат на тима му да се представя добре от началото на сезона. Нещо повече, Лампард е убеден, че ако не изпълнява определени неща резултатът от определен мач може да бъде негативен.

"Обикновено разхождам моето куче по един определен маршрут и не го сменям. Също така го правя в определено време, излизам в един и същи час от дома ми. Сутрин излизаме с кучето, разхождаме се, ходя до близкия магазин и си купувам кафе, след което се отправям към тренировъчната база", разказва Лампард.

Преди заниманията на "Челси" той също има своя ритуал - тренира във фитнеса, като отделя точно 50 минути на велоергометъра.

"Знам, че изглежда смешно и абсурдно, но наистина правя тези неща, вярвам че те ни носят успех. Също така обичам преди мач да ям паста, това е нещото, което обядвам, когато играем", добавя младият специалист.

Някои хора може и да гледат странно на ритуалитена Лампард, но благодарение на тях "Челси" постигна пет поредни победи и той спечели наградата Мениджър на месеца за месец октомври.

Със сигурност Лампард отново ще заложи на своите традиционни ритуали, когато в събота "Челси" се изправи срещу "Кристъл палас" в пореден мач от Висшата лига.

Дневник