Българският плувец Петър Стойчев си поставя нови амбициозни цели и не мисли за отказване от спорта. След като спечели 11 пъти Световната купа по плувен маратон той се насочи към плуването в ледени води и в момента е световен шампион. Следващата цел на Стойчев ще бъде да атакува Северният ледовит океан.

"Не правя бенефис, за да не се ограничавам във времето. Имам една близка или далечна цел - Северния ледовид океан. Надявам се в най-скоро време да осъществя с моя екип това пътуване във водите на Северния ледовид океан.", каза Стойчев в "Тази събота" по Би Ти Ви.

"Ледените води бяха едно естествено продължение на моята кариера. Преди години си бях поставил за цел след множеството спечелени световни купи да продължа да плувам на всички океани по земното кълбо. Това стана и повод да се захвана с леденото плуване".

През месец май следващата година Стойчев ще получи наградата "Посейдон" за постиженията си в спорта.

"Тази награда е по преценката на определена група хора, които определят кой е достоен за нея. Тя е олицетворение на целия мой спортен живот, на всички победи. Тази награда не е мое постижение, тя ми е дадена от хора, които са оценили това, което съм направил".

Стойчев вече направи експедиция на Антарктида, като спечели първата си титла в ледени води именно там.

Дневник