Мач, в който е заложена атаката на световната титла, това предстои за Кубрат Пулев в неделя сутрин, когато българинът ще се изправи срещу Райдел Букър. Той е последното препятствие за Пулев преди през 2020 г. той да получи шанс да бие за титлата на IBF като задължителен претендент.

Само при успех над Букър Пулев ще продължи да бъде претендент за пояса, който в момента е притежаение на Анди Руис-младши. Точно заради това българина описа предстоящия си мач като "най-важният в кариерата му".

Срещата ще започне около 5 часа българско време в неделя. В България той ще бъде излъчван по "Диема Спорт".

"Този мач е изключително важен, защото ако загубя, няма да има мач за световна титла. Всеки следващ мач ми е за титла и е решаващ, така че съм пределно мотивиран", каза Пулев.


Българинът описа противника си като силен боксьор, но уточни, че е по-добър във всички отношения. Букър има 26 победи и две загуби на професионалния ринг. Той е прекарал 12 години в затвора заради притежание и разпространение на наркотици.

Кантарът на двамата боксьори показа, че те са с еднакво тегло преди срещата - по 112 килограма. Това е с един кг по-малко от теглото на Пулев преди последния му мач с Богдан Дину.

Българинът не се е бил от месец март, когато нокаутира румънеца, но получи и тежка аркада. След двубоя Пулев целуна репортерката Дженифър Равало, заради което беше обвинен в сексуален тормоз, правата му бяха спрени и трябваше да премине специализиран курс в САЩ. През лятото Атлетическата комисия в Калифорния възстанови състезателните права на Пулев.

Сблъсъкът между Пулев и Букър ще бъде в 10 рунда.

"Ще оставя талантът ми да говори вместо мен на ринга. Благодаря на отбора, на всички, които ме подкрепят. Те са запознати с моята история. Няма значение какви са предизвикателствата, ако работиш здраво, може да постигнеш всичко", каза Букър преди срещата.

Дневник