ЦСКА победи "Славия" с 1:0 в дербито от 16-ия кръг на Първа лига. Червените постигнаха трета поредна победа при новия си треньор Милош Крушчич, а единственото попадение отбеляза Али Соу в 66-ата минута.

Двубоят беше белязан от много нерви, нарушения и по-малко атрактивни положения. Второто полувреме беше по-интересно, когато и двата отбора се разиграха. В края имаше и червен картон, след като Славчо Шоколаров от белите беше изгонен.

Освен победата ЦСКА спази тенденцията да не вкарва през първото полувреме, откакто Крушчич застана начело на тима. В трите двубоя червените са отбелязали общо седем попадения и не са допуснали нито един в мрежата си.

"Славия" прекъсна серия от пет двубоя без загуба, като в този период имаше четири победи и едно равенство. Тимът на Златомир Загорчич запазва пето място в таблицата с 23 точки, а ЦСКА е четвърти с 31.

През първото полувреме зрителите на "Българска армия" видяха предпазлива игра и от двата отбора, малко удари към вратите и двуцифрен брой нарушения. Най-интересният момент беше удар в гредата от Евандро.

След почивката ЦСКА потърси по-активни действия в атака, но "Славия" се защитаваше добре и действаше организирано в отбрана. Шансовете на ЦСКА дойдоха след статични положения и точно при едно такова червените откриха резултата.

Петър Занев центрира от фаул, защитата на "Славия" остави непокрит Али Соу и гамбиецът вкара с глава - 1:0. Нападателят на червените отбеляза осмото си попадение от началото на сезона, като се разписа в трети пореден мач.

В следващите минути "Славия" потърси изравняване, но остави пространства в защитата си, от които ЦСКА като по чудо не се възползва. Белите също имаха своите възможности, а най-добрата от тях беше удар с глава на Галин Иванов.

Няколко минути преди края гостите останаха и с човек по-малко, след като Славчо Шоколаров изрита грубо Жеферсон, а след това репликира и съдията, за което беше изгонен.

След всички пропуски на ЦСКА "Славия" имаше отличен шанс да изравни в последната минута на редовното време. При удар на Емил Стоев топката срещна страничния стълб.

Дневник