Седмица, след като допусна най-тежката си загуба от 10 години "Байерн" (Мюнхен) отговори подобаващо и разгроми "Борусия" (Дортмунд) в голямото германско дерби. Баварците се наложиха с 4:0 на своя "Алианц арена" над основния си съперник за титлата.

Успехът на "Байерн" изкачва тима на трето място в Бундеслигата с 21 точки, колкото има и вторият "РБ Лайпциг". Лидер е "Борусия" (Мьонхенгладбах) с 22 точки и мач по-малко. "Дортмунд" остана едва пети с 19 точки.

Жълто-черните изиграха най-слабия си мач от началото на сезона, като не успяха да покажат нищо в Бавария. От другата страна в първия си мач в лигата при временния треньор Ханзи Флик.

За "Борусия" това беше пето поредно гостуване в Мюнхен, в което тимът бива разгромен. От 2015 г. насам визитите на жълто-черните завършват съответно 1:5, 1:4, 0:6, 0:5 и 0:4.

Точни за "Байерн" в дербито бяха Роберт Левандовски в 17-ата и 76-ата минута, Серж Гнабри в 47-ата, както и Матс Хумелс, който си вкара автогол. Третото попадение в срещата, дело на Левандовски влезе в историята, след като беше под №2500 в домакинствата на баварците и гол №2500, който "Борусия" допуска в историята си.

Томас Мюлер също имаше своя юбилей, като записа асистенция №100 в Бундеслигата.

Дневник