Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Белият дом вероятно ще публикува стенограма от втори разговор с украинския президент Володимир Зеленски, съобщи Си Ен Ен.

    "Предстои скоро да публикуваме друга стенограма, която е много важна", заяви Тръмп пред медиите във военната база Андрюс, преди да замине на посещение в Алабама. "Ще ви дам втора стенограма, защото водих два разговора с президента на Украйна".

Идеята за разсекретяване на стенограмата се появява в разгара за разследването срещу Тръмп и исканата от Демократическата партия процедура по импийчмънт на президента. Очаква се разговорът да се появи публично във вторник. Той е проведен през април тази година, докато във фокуса на искането за остраняваване на държавния глава е разговор от юли. Обвиненията срещу Тръмп са свързани с това, че искал от президента на Украйна подновяване на разследване срещу сина на основния си опонент за президентките избори в САЩ от Демократическата партия Джо Байдън.

Президентът на САЩ добави, че търговските преговори с Китай вървят много добре, макар и по-бавно, отколкото той самият би искал. Пекин обаче иска споразумение по-силно от него, подчерта Тръмп. /АГ/

Клуб Z