За седма година Регионалната инспекция по околна среда и води организира конкурса  Коледа“, който цели да провокира творческите умения на учениците и малчуганите от детските градини и средните училища от Шуменска и Търговищка област, съобщиха от пресцентъра на РИОСВ.

В това издание на конкурса участниците от детските градини ще изработват коледна украса, а тези от 1-ви до 7-ми клас коледни и новогодишни картички. Учениците от 8 до 12 клас ще участват в конкурса с написване на стихотворение на екологична тематика.

От екоинспекцията уточниха, че творбите от първите две категории (коледна украса и картички) трябва да бъдат изработени от еко продукти или отпадъчни материали и няма да се допуска индивидуално участие.

До 29 ноември авторските произведения трябва да се представят в екоинспекцията на адрес – ул. „Съединение“ № 71, ет. 3, и да са придружени от заявление за участие( виж прикачения файл). Младежите, които ще участват в конкурса със стихотворение могат да изпращат творбите си и по електронна поща на e-mail: pr@riosv-shumen.eu.

Партньори в инициативата са „Булекопак“ АД, „Рекобат“ АД и „Грийнтех - България“ АД. Експертно жури ще оценява участниците, а резултатите ще бъдат обявени на 6 декември на електронните страници на РИОСВ – Шумен и „Булекопак“ АД и във фейсбук.

Предвидени са по три награди за първо, второ и трето място в трите категории и много изненади за участниците. Награждаването ще се проведе в информационния център на 11 декември.

ШУМ.БГ